Top-copy2

maandag, 04 december 2017 11:29

Tseardsje TsjantelTseardsje Tsjantel - Sterke stikken fan it Tsjantelgat

Tseardsje Tsjantel omslag

Vrijdag 1 december is het boek 'Tseardsje Tsjantel - Sterke stikken fan it Tsjantelgat' van Auck Peanstra gepresenteerd. Het is een bundel met 128 vermakelijke verhaaltjes over alledaagse dingen en waargebeurde gebeurtenissen uit de omgeving van de dorpjes Bitgum, Bitgummole en Ingelum. De sterke verhalen worden verteld vanuit de ogen van Tseardsje Tsjantel, een alter ego van de in 2016 overleden schrijfster Aukje Hoogland-Peenstra, als Fries (kinder)boeken schrijfster beter bekend als Auck Peanstra.
Hoofdpersoon Tseardsje is eigenwijs, eigenzinnig, vreselijk nieuwsgierig en altijd in voor een praatje. Ze maakt altijd van alles mee; van een reisje met het koor tot vreemde zaken en belangrijke roddels uit het eigen dorp. En alles moet natuurlijk even gedeeld worden met de buurvrouw. Aukje schreef in de periode van 1979 tot aan haar dood in 2016 elke maand een 'Sterk stik' voor de dorpskrant 'Doarp & Sport', in totaal bijna 300 stukjes. De redactie van de dorpskrant heeft daaruit een selectie gemaakt en gebundeld in deze mooie uitgave. Tezamen laten ze een bijzondere reis door de tijd zien en een blik in de geschiedenis van de drie dorpen. Het resultaat is een uniek eerbetoon aan een begenadigde schrijfster en een origineel document binnen de Friese literatuur.
De bundel is op eigen initiatief en in eigen beheer uitgegeven door de redactie van Doarp & Sport. Het boek is te bestellen via het e-mail adres van de redactie: doarpensport@hotmail.com, via de facebookpagina van Doarp & Sport en verkrijgbaar bij o.a. boekhandel Af√Ľk.

met vriendelijke groet,

de redactie van dorpskrant 'Doarp & Sport' - Bitgum, Bitgummole & Ingelum

Tseardsje TsjantelLog in om reacties te plaatsen