Home

Top-copy2

zaterdag, 02 september 2017 13:54

Nieuw redactielid Piet van der HeideEven voorstellen...

piet 1


Met Trienke en de kinderen woon ik alweer zo`n 10 jaar op de Buorren in Engelum. En met plezier!

Momenteel geniet ik nog van mijn lange zomervakantie , maar volgende week moet ik weer aan de slag! In het dagelijks leven ben ik muziekleraar en dirigent. Ben verbonden aan 2 muziekscholen waaronder Opus 3 in Dokkum en Cultuurcentrumdewaldsang in Buitenpost. Kinderen enthousiast maken voor muziek in het algemeen en gemotiveerde kinderen een koperblaasinstrument leren bespelen is mijn passie. Maar ook dirigeren van blaasorkesten uiteraard. Voor de vakantie nog een drukke periode gehad met mijn 2 orkesten waar ik nu ben gestopt als dirigent.

Met beide orkesten deelgenomen aan het Wereld muziek concours te Kerkrade op 9 juli . En met succes !  Met DeNijeBazun uit Britsum 3e geworden met 89,5 punt en met Gloria Dei uit Gerkesklooster Wereldkampioen met 96 punten. Een fantastische afsluiting van een prachtige periode! Nu tijd voor nieuwe uitdagingen .

Piet 2

In de zomervakantie ben ik naast enkele weken in het buitenland ook veel aan het klussen in en aan het huis of in de tuin. Trienke en ik komen altijd wel weer met nieuwe plannen en idee├źn.  Maar in mijn vrije tijd ga ik ook graag sporten. In mijn geval hardlopen . Maar sinds januari zelfs ook bezig geweest voor een Triatlon . Dit betekende dus ook zwemmen en fietsen. Disciplines waar ik tot nu toe nooit wat mee gedaan had.

Maar dat hebben jullie ook in een vorig artikel op onze site al kunnen lezen en zien.  Overigens een prachtig en veelzijdig sportevenement wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Maar wat ik zomers ook graag mag doen is zeilen op de Friese meren. Zelf hebben we een aantal jaren een Centauer  gehad. Dit is een open zeilboot van ongeveer 6 meter lang . Maar dit is toch wel duur als je er te weinig gebruik van maakt. Zo af en toe een valkje huren voordeliger en gemakkelijker.

Was vroeger met de vakanties altijd op water met mijn ouders en broer en zusters, dus die liefde blijft. Misschien dat we ooit nog eens vanuit Engelum naar de mooie Friese meren kunnen varen.

Verder zit ik in Doarpsbelang Engelum om zo ook een steentje bij te dragen aan het wel en wee in ons dorp. Als ik kijk naar wat hier in Engelum niet tot stand is gekomen door vrijwilligers en enthousiastelingen dan is dat heel bijzonder. Een prachtig dorpshuis met een super plein.

En ook nog tal van verenigingen die heel actief bezig zijn. Waar een klein dorp groot in kan zijn.! Daar kunnen we trots op zijn.

Maar ook een dorp met een actuele website die goed wordt bekeken. Het is altijd leuk te weten wat er hier gebeurt en wat er leeft bij onze bewoners. Ik hoop van harte ik hier een bijdrage aan te kunnen leveren.


 Piet en TrienkeDutchlogo.jpg