zaterdag, 12 december 2020 11:12

Nieuwe bewoners Ben en MarteHoi Engelumers!

Wij zijn Marte en Ben en wij wonen sinds begin april op de Harnedyk nummer 20. Jullie hebben waarschijnlijk wel gezien dat wij druk aan het klussen zijn, en dit is voorlopig ook nog wel even zo.. We hebben dit huis gekocht omdat wij hiervoor altijd gehuurd hebben, en we heel graag een huis wilden kopen en het volledig naar ons eigen smaak te maken. Vandaar ook dat we deze enorme klus op ons hebben genomen, we zijn beide handig en genieten hier dus ook van! 

Ben en Marte

Dat het wat langer duurt komt omdat Ben naast het werk in huis ook een fulltime baan bij Kozijntechiek VAKO in Bolsward heeft. Hier is hij vijf dagen per week te vinden, dus het werk in huis gebeurt voornamelijk in de weekenden. 

Ik (Marte) ben vorig jaar afgestudeerd als docent Beeldende Kunst en Vormgeving, en ik heb momenteel een klein baantje op de PABO NHL Stenden, en daarnaast ben ik werkzoekende. 

Zoals ik al zei kwamen wij hiervoor uit een klein huisje in Blessum, en daarvoor hebben we nog samen in Leeuwarden gewoond. In totaal wonen wij nu bijna vier jaar samen. Voordat Ben naar Nederland verhuisde woonde hij in Oostenrijk, en hij komt oorspronkelijk uit Wales. Hij spreekt dan ook voornamelijk Engels, maar als je niet te snel praat verstaat hij het meeste Nederlands ook wel. Fries is voor hem nog een te grote uitdaging. 

Ik kom zelf uit Deinum, geboren en getogen, daarna heb ik in een studentenwoning in Leeuwarden gewoond en vanuit die kamer ben ik samen met Ben gaan wonen. 

Onze volledige namen zijn trouwens Benjamin Deane en Marte Koster. Niet getrouwd, wel een geregistreerd partnerschap maar ik heb mijn eigen naam gehouden. We hebben nog geen kinderen, en zijn momenteel samen met onze hond Frank (op zijn Engels) en onze twee poezen Sippy en Nugget heel gelukkig op ons nieuwe plekje. 

Wij hebben gekozen voor dit huis in Engelum omdat we beiden graag in een dorp wilden wonen, we op zoek waren naar een huis met een plek voor Ben zijn oude Mercedes, en we graag op fietsafstand van Leeuwarden wilden wonen. Dat het een vrijstaand huis zou worden met zowel een carport als een grote werkplaats en lekkere tuin hadden wij nooit durven dromen, maar maakt het voor ons een absoluut droomhuis!

Deze oude Mercedes is Ben zijn grootste hobby, en daarnaast houden we beide van klussen en verbouwen en wandelen met Frank in de natuur. Ik zelf heb als grootste hobby muziek. Ik zing en begeleid mezelf hierbij op de paino/gitaar. Niks professioneels, maar zo nu en dan een optreden doe ik heel graag. 

Kortom, wij wonen heel fijn in Engelum, hebben nog geen spijt gehad van kopen van zo'n klushuis (hoewel we af en toe wel de moed bij elkaar moeten schrapen...) en we voelen ons nu al erg welkom. Hier en daar hebben we al praatjes gemaakt, ideaal als je een hond hebt, en we hopen deze praatjes ook zeker te blijven houden. 

Bedankt allemaal voor het warme welkom in het dorp en een groet van ons!

Marte en Ben