zaterdag, 13 oktober 2018 11:28

Alice Hoogland en de Tall Ship RacesVan 28 juli t/m 5 augustus heb ik meegedaan aan de Tall Ship Races. Via de Rabobank kreeg ik de kans om een weekje mee te varen als trainee op een schip. Samen met andere jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar uit verschillende landen.

1

We gingen eerst met het vliegtuig vanaf Eelde naar Stavanger in Noorwegen waar ik aan boord zou gaan van de Vega Gambleby, een Zweeds schip. Een driemaster met een internationale bemanning, zo’n 50 personen en de voertaal op het schip was Engels. 

2

3

Na een overnachting op het schip in de haven van Stavanger, vertrokken we op zondagmiddag richting Harlingen.

4

5

Vanwege de harde wind was de start al uitgesteld tot maandagmiddag en dat betekende dat je dan niet meer op de motor mag varen.

Maandag was iedereen gelijk al zeeziek. Ik dacht toen al even waar ben ik aan begonnen maar gelukkig was het maar één dag.

Het leven aan boord bestond o.a. uit dek schrobben, koken, afwassen, zeilen zetten, aan het roer staan en in groepjes op wacht staan. Ik moest van 12 tot 4 uur op wacht staan zowel ’s middags als ’s nachts.

6

We hebben ook nog walvissen gespot en lichtgevend plankton gezien. Dit was een prachtig gezicht.

7

Vrijdagochtend kwamen we de haven van Harlingen weer binnen.  Hier moesten we nog tot zondag op het schip blijven.

8

9

Op zaterdag hebben we meegedaan aan de crewparade en werd bekend gemaakt wie de winnaars waren per klasse. Wij zijn als vierde geëindigd in klasse B.

10

11

Al met al was het een prachtige ervaring, een geweldige kans en heel erg gezellig.

12