zondag, 11 november 2018 16:43

120 jaar Harmonie Beetgum


1

Voor dit jubileum werd een speciaal Jubileumconcert gegeven door de fanfare zelf en een

Play inn orkest allen onder de bezielende leiding van hun dirigent Christine van der Bijl. Medewerking werd verleend door solo artiest en troubadour Folkert Hans Tolsma.

Dit concert vond plaats in de PKN kerk te Beetgumermolen die uitermate geschikt is voor dit concert gezien de akoestiek en de grote belangstelling van het publiek.

2

Bij de ingang van de kerk werden de bezoekers warm onthaald door waxinelichtjes in glazen potjes. En zo werd ook nog eens de mijlpaal van 120 jaar duidelijk gemaakt.

3

Een en ander werd met beamer gepresenteerd !

4

Over belangstelling viel niet te klagen zoals je kunt zien. Ook was de kerk aangekleed als een ware concertruimte!

5

Hier op de banken van de ambtsdragers de Play Inn leden die later moeten aanschuiven op het podium. Waaronder oud-leden , oud dirigenten en zo ook enkele leden van brassband “Looft den Heer” Beetgumermolen.

Oud dirigent Guus Laeven uit Limburg speelde zo bijna het gehele concert mee op zijn trombone. Tot 1985 was hij dirigent van Harmonie.

7

Het opkomen van de jubilerende vereniging met in het midden het boegbeeld van de vereniging in de persoon van Tetman de Vries. Al 65 jaar lid van deze vereniging waarvan 40 jaar als voorzitter. Dit is heel uniek!

8

Harmonie opent concert met de feestelijke mars van de 41e Lichte Brigade.

Dit werk is de vereniging aangeboden door Wop en Griet de Groot uit Beetgum.

9

Naast de titels die via de beamer werden geprojecteerd werd het programma gepresenteerd door Richt van der Werf.

10

Hierboven eigen jong talent bezig op altsax. Niene Iping speelt hier Serenade for Saxophone met begeleiding van de Harmonie. Een prachtig gedragen thema met subtiele met warme klank vertolkt .

11

12

Hier de gastsolist en artiest Folkert Hans in actie met Cha cha cha .

Folkert Hans is van origine trompettist maar speelt ook een aardig partijtje saxofoon en niet te vergeten de zang. Een veelzijdig muzikant die het publiek weet te vermaken met geliefde sfeervolle bekende nummers.

Een troubadour pur sang !

13

Aan het eind van het programma speelt Folker Hans het bekende en zeer geliefde  “Il Silenzio “ van Nini Rosso uit 1965. Dit op een heel speciale lange trompet zoals je kunt zien.  

14

Na een staande ovatie aan orkest en dirigent volgt een toegift met Cha cha cha met solist Folkert Hans Tolsma.

15

Maar er waren met dit jubileum ook jubilarissen waaronder Nynke Hoppinga uit Ingelum. Zij heeft 40 muzikale jaren er op zitten. Eerst bij Lyts begjin in Ried en vanaf 2001 bij Haromonie Beetgum. Ze bespeelt de tenorsax.

16

De jongst van de jubilarissen was Rense Durk Postma uit Ingelum. Hij is 12,5 jaar lid van de Harmonie.

Verder jubilarissen waren ;

Saskia Lanting 25 jaar lid, Gerrit Kuperus 50 jaar lid, Piet Rienks 50 jaar,

Nanne Joustra 60 jaar, Tetman de Vries 65 jaar en Hidde Kramer zelfs 70 jaar. Deze laatsten zijn wel heel uitzonderlijk te noemen.

17

Tetman de Vries en Hidde Kramer werden voor hun verdiensten aan de vereniging uitgeroepen tot Ereleden. Hierbij kregen ze beide een prachtig met delfts blauw beschildert wandbord uitgereikt.

18

Na het concert was ieder uitgenodigd om nog ”even” na te feesten en uiteraard met onze sublieme entertainer, zanger en muzikant Folkert Hans. Met prachtige oude en nieuwe hits wist hij menigeen op de dansvloer te krijgen. Al met al en een prachtige avond en genoten van alle muzikanten en liefhebbers en zeker ook Folkert Hans !

Complimenten aan bestuur en jubileumcommissie van Harmonie!!

Namens Engelum.com van harte gefeliciteerd met deze 120 jaar !