maandag, 07 januari 2019 16:05

Dorpsbelang nieuws: Inzamelen kerstbomen.
Kerstbomen


Beste bewoners,

Na het fuseren in de gemeente Waadhoeke is ook het inzamelen van de kerstbomen veranderd, het een en ander staat op de website van Waadhoeke:

Voor de gebieden buiten oud Franekeradeel verandert er niets

U kunt op de volgende manieren uw kerstboom verwijderen:

  • ·         Kosteloos inleveren bij de dichtstbijzijnde Mileustraat;
  • ·         Kerstboom verknippen en in de groene biobak doen; uiteraard nadat alle restanten van versierselen, boomstandaard of plastic pot, want die horen in de Sortibak;
  • ·         Aanmelden om op te laten halen tijdens de eerstvolgende takkenroute in februari; het aanmelden kan op de website van Omrin via het Service Ynformaasje Punt (SYP). Bewaar de kerstboom/ snoeiafval op uw eigen erf totdat de boom opgehaald wordt.

Aanmelden:

Snoeiafval en dus de kerstboom ook, moet nu aangemeld zijn (twee dagen van te voren) bij de Omrin vanaf het opgegeven adres. Dit aanmelden kan via de Omrin app of via de website, hier staan oom de “spelregels” voor het ophalen van dit afval:

https://www.omrin.nl/bij-mij-thuis/services/aanmelden-grofvuil

De datum voor het ophalen van de kerstboom en snoeiafval voor Ingelum is 27 februari.

  • ·         Of de oude kerstboom door een andere inzamelaar op te laten halen. De kosten voor deze laatste optie zijn voor de eigenaar van de kerstboom;
  • ·         Als u een boom heeft met kluit dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om het in uw eigen tuin te plaatsen, in een plantenbak of een pot.

Vriendelijke groet, Dorpsbelang Engelum