Skip to main content

Informatieavond mogelijke uitbreiding vliegbasis Leeuwarden..

Informatieavond mogelijke uitbreiding vliegbasis Leeuwarden

Op donderdag 11 juli om 19.15 uur houdt Defensie een informatiebijeenkomst in het WTC voor alle belangstellenden over de mogelijke uitbreiding van vliegbasis Leeuwarden.

Defensie wil meer oefenen. Ze zal u op deze avond vertellen wat haar wensen zijn en naar welke locaties ze kijken. Een van de wensen is dat de F35 meer vluchten moet maken en dat er meer buitenlandse vliegtuigen op bezoek gaan komen.

Als dat op vliegbasis Leeuwarden gaat gebeuren betekent dat de geluidscontouren vergroot moeten gaan worden. Het betekent meer vluchten, meer overlast en meer uitstoot en mogelijk zelfs afbraak van woningen.

Het is daarom belangrijk dat inwoners naar deze avond gaan om bezorgdheid te tonen.

We hebben al veel geluidshinder en willen niet nog meer. We snappen dat Defensie meer wil oefenen vanwege de internationale situatie, maar we willen zoveel mogelijk spreiding over Nederland. De lasten zo eerlijk mogelijk verdelen.

Alleen op vliegbasis Leeuwarden staan de vliegbasis en de dorpen zo dicht op elkaar dat bij uitbreiding van de geluidsruimte afbraak van woningen gaat spelen. Dat is nergens anders het geval.

Defensie noemt in haar zogenaamde reactienota een aantal suggesties. Naast de vliegvelden die al eerder genoemd werden (de Peel, Eindhoven, Woensdrecht) noemen ze nu ook: Eelde, Twente en Lelystad.

Er zijn dus ook andere opties voor de extra 2300 sorties (start, landing, overvlucht). Defensie zal, mede op basis van alle inspraakreacties, een voorstel maken vanaf welke vliegbasis de extra vluchten binnen Nederland gevlogen kunnen worden.

De nieuwe regering zal in 2025 een besluit nemen.

We hopen op uw komst op DONDERDAG 11 JULI IN HET WTC OM 19.15 UUR

Aanmelden hiervoor kan via deze link: NPRD-informatiebijeenkomst in Friesland (webinargeek.com)

Programma:

  • 18.45 – 19.15 uur | Ontvangst en informatiemarkt
  • 19.15 – 19.45 uur | Presentatie over de laatste ontwikkelingen
  • 19.45 – 22.00 uur | In gesprek met Defensie en haar partners:
    • Informatiemarkt
    • Interactieve sessie(s) ruimtebehoeften


Deel deze pagina ook op sociale media.